Printer Friendly Version 24.10.2022 - PRIJEM ZA PROFESORE I STUDENTE SRPSKOG JEZIKA U TEMIŠVARU @ 27 October 2022 12:39 PM

Povodom početka nove akademske godine, 24.10.2022.g. u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Temišvaru priređen je prijem za profesore i studente Studijskog programa za srpski jezik Fakulteta za filologiju, istoriju i teologiju Zapadnog univerziteta u Temišvaru.

Pored studenata sve tri godine osnovnih akademskih studija, prijemu su prisustvovali i profesori Mihai Radan, Miljana Radan Uskatu i Maca Andrejić, kao i lektor za srpski jezik Dimitrije Savić. U obraćanju studentima i profesorima, generalni konzul je naglasio značaj koji ima odsek za srpski jezik na Zapadnom univerzitetu u Temišvaru, kao i značaj i razne pogodnosti studiranja srpskog jezika u multietničkoj sredini kao što je grad Temišvar. U razgovoru sa profesorima i studentima pohvaljen je dobar odnos studenata prema obavezama, registrovani problemi do kojih je dovela dvogodišnja nastava na daljinu i zabeleženo postojanje vrlo različitih motiva za studiranje srpskog jezika u Temišvaru, od potrebe usavršavanja zbog postojećeg posla, do čiste želje za njegovim poznavanjem.

Trenutno odsek za srpski jezik u sve tri godine studija pohađa 17 studenata, a nastavni kadar čine tri profesora i jedan lektor za srpski jezik.