Printer Friendly Version 24.10.2022 - ПРИЈЕМ ЗА ПРОФЕСОРЕ И СТУДЕНТЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА У ТЕМИШВАРУ @ 27 October 2022 12:33 PM

Поводом почетка нове академске године, 24.10.2022.г. у Генералном конзулату Републике Србије у Темишвару приређен је пријем за професоре и студенте Студијског програма за српски језик Факултета за филологију, историју и теологију Западног универзитета у Темишвару.

Поред студената све три године основних академских студија, пријему су присуствовали и професори Михаи Радан, Миљана Радан Ускату и Маца Андрејић, као и лектор за српски језик Димитрије Савић. У обраћању студентима и професорима, генерални конзул је нагласио значај који има одсек за српски језик на Западном универзитету у Темишвару, као и значај и разне погодности студирања српског језика у мултиетничкој средини као што је град Темишвар. У разговору са професорима и студентима похваљен је добар однос студената према обавезама, регистровани проблеми до којих је довела двогодишња настава на даљину и забележено постојање врло различитих мотива за студирање српског језика у Темишвару, од потребе усавршавања због постојећег посла, до чисте жеље за његовим познавањем.

Тренутно одсек за српски језик у све три године студија похађа 17 студената, а наставни кадар чине три професора и један лектор за српски језик.