Printer Friendly Version 12.09.2022 - Manifestacija 37. „Dani ludaje“ – promocija turističke ponude grada Kikinda @ 5 October 2022 11:39 AM

U Temišvaru je 12.09.2022.godine, u organizaciji TO Kikinda i grada Kikinda i podršku Generalnog konzulata R. Srbije, predstavljena tradicionalna privredno-turistička manifestacija „Dani ludaje“, koja se ove godine 37. put održava u Kikindi od 15.-18. septembra.

Pred brojnim predstavnicima regionalnih i lokalnih rumunskih medija, kao i medija iz R. Srbije, turističkim radnicima i zainteresovanim građanima, u restoranu Lojd je organizovana konferencija za štampu na kojoj su se prisutnima obratili: član gradskog veća za privredu grada Kikinda Saša Tanackov, direktorka TO Kikinda Jasmina Milankov, potpredsednik Saveza Srba u Rumuniji Borko Jorgovan i generalni konzul Vladan Tadić.

Predstavnici grada i turističke organizacije detaljno su predstavili program četvorodnevne manifestacije i pozvali građane Temišvara da od 15. do 18.09. posete Kikindu i R. Srbiju.

Nakon održane konferencije za medije, na centralnom gradskom trgu zainteresovanim građanima je, uz degustaciju specijaliteta od bundeve i muziku tamburaškog orkestra, deljen reklamni materijal, a najveću pažnju je privukao defile kostimiranih mališana iz kikindskih predškolskih ustanova.

Zbog velikog interesovanja građana Rumunije za ovu manifestaciju, a naročito za koncerte koji će se održavati u kasnim večernjim satima, granični prelaza Nakovo-Lunga će u dane manifestacije raditi neprekidno.