Printer Friendly Version 12.09.2022 - Манифестација 37. „Дани лудаје“ – промоција туристичке понуде града Кикинда @ 5 October 2022 11:33 AM

У Темишвару је 12.09.2022.године, у организацији ТO Кикинда и града Кикинда и подршку Генералног конзулата Р. Србије, представљена традиционална привредно-туристичка манифестација „Дани лудаје“, која се ове године 37. пут одржава у Кикинди од 15.-18. септембра.

Пред бројним представницима регионалних и локалних румунских медија, као и медија из Р. Србије, туристичким радницима и заинтересованим грађанима, у ресторану Лојд је организована конференција за штампу на којој су се присутнима обратили: члан градског већа за привреду града Кикинда Саша Танацков, директорка ТО Кикинда Јасмина Миланков, потпредседник Савеза Срба у Румунији Борко Јоргован и генерални конзул Владан Тадић.

Представници града и туристичке организације детаљно су представили програм четвородневне манифестације и позвали грађане Темишвара да од 15. до 18.09. посете Кикинду и Р. Србију.

Након одржане конференције за медије, на централном градском тргу заинтересованим грађанима је, уз дегустацију специјалитета од бундеве и музику тамбурашког оркестра, дељен рекламни материјал, а највећу пажњу је привукао дефиле костимираних малишана из кикиндских предшколских установа.

Због великог интересовања грађана Румуније за ову манифестацију, а нарочито за концерте који ће се одржавати у касним вечерњим сатима, гранични прелаза Наково-Лунга ће у дане манифестације радити непрекидно.