Printer Friendly Version 08.09.2022 - U Temišvaru predstavljena vršačka manifestacija 64. „Dani berbe grožđa“ @ 28 September 2022 07:36 AM

U organizaciji TO Vršac i Grada Vršca i podršku GK R. Srbije u Temišvaru, 8. septembra 2022. godine u restoranu Lojd u Temišvaru, predstavljena je tradicionalna privredno-turistička manifestacija 64. „Dani berbe grožđa“ (poznata i pod imenom Grožđebal), koja se ove godine od 15. do 18. septembra održava u Vršcu.

Pred brojnim predstavnicima regionalnih i lokalnih medija, turističkim radnicima i zainteresovanim građanima, organizovana je konferencija za štampu na kojoj su se prisutnima obratili: generalni konzul Vladan Tadić, direktorka TO Vršac Tanja Palkovač, potpredsednik Saveza Srba u Rumuniji Borko Jorgovan, predstavnik vinarije Selekta iz Vršca Ivan Stojšić, i predstavnica vinarije Drašković iz Vršca Sanja Stojanov.

U obraćanjima učesnika promocije istaknute su specifičnosti kao i program manifestacije koja se održava preko šest decenija, živi i uspešno čuva tradiciju jednog od najpoznatijih turističko - privrednih skupova u Srbiji. Manifestaciju prati više atraktivnih sadržaja poput izložbe vina i grožđa, karnevala, povorke vitezova vina, koncerata pop i narodne muzike, te brojnih drugih kulturno-umetničkih sadržaja. Po završetku promocije zainteresovanim građanima je podeljen reklamni materijal, a organizovana je i degustacija srpskih specijaliteta i vina iz prisutnih vinarija Selekta i Drašković.

Raznovrsna turistička i vinska ponuda Vršca, iz godine u godinu privlači sve veći broj posetilaca iz pograničnih mesta u Rumuniji, a naročito iz Temišvara. Prema podacima koje su izneli predstavnici TO Vršac, prošle godine je za 4 dana ove manifestacije Vršac posetilo preko 140.000 gostiju, od čega je oko 25.000 bilo iz Rumunije.