Printer Friendly Version 08.09.2022 - У Темишвару представљена вршачка манифестација 64. „Дани бербе грожђа“ @ 28 September 2022 07:31 AM

У организацији ТО Вршац и Града Вршца и подршку ГК Р. Србије у Темишвару, 8. септембра 2022. године у ресторану Лојд у Темишвару, представљена је традиционална привредно-туристичка манифестација 64. „Дани бербе грожђа“ (позната и под именом Грожђебал), која се ове године од 15. до 18. септембра одржава у Вршцу.

Пред бројним представницима регионалних и локалних медија, туристичким радницима и заинтересованим грађанима, организована је конференција за штампу на којој су се присутнима обратили: генерални конзул Владан Тадић, директорка ТО Вршац Тања Палковач, потпредседник Савеза Срба у Румунији Борко Јоргован, представник винарије Селекта из Вршца Иван Стојшић, и представница винарије Драшковић из Вршца Сања Стојанов.

У обраћањима учесника промоције истакнуте су специфичности као и програм манифестације која се одржава преко шест деценија, живи и успешно чува традицију једног од најпознатијих туристичко - привредних скупова у Србији. Манифестацију прати више атрактивних садржаја попут изложбе вина и грожђа, карневала, поворке витезова вина, концерата поп и народне музике, те бројних других културно-уметничких садржаја. По завршетку промоције заинтересованим грађанима је подељен рекламни материјал, а организована је и дегустација српских специјалитета и вина из присутних винарија Селекта и Драшковић.

Разноврсна туристичка и винска понуда Вршца, из године у годину привлачи све већи број посетилаца из пограничних места у Румунији, а нарочито из Темишвара. Према подацима које су изнели представници ТО Вршац, прошле године је за 4 дана ове манифестације Вршац посетило преко 140.000 гостију, од чега је око 25.000 било из Румуније.