Printer Friendly Version 05.09.2022 - Početak školske godine u srpskoj gimnaziji u Temišvaru @ 28 September 2022 07:19 AM

U ponedeljak, 05.09.2022.g. u Srpskoj teoretskoj gimnaziji „Dositej Obradović“ u Temišvaru održana je prigodna svečanost povodom početka nove školske godine. Pored učenika i profesora škole i velikog broja roditelja svečanosti su prisustvovali: Aleksandar Sofić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Duško Ćutilo, direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i Srbe u regionu, Ognjan Krstić, predsednik SSR i poslanik u parlamentu Rumunije, Sorin Jonesku, zamenik prefekta županije Timiš, Jožef Halas, zamenik direktora Generalnog školskog inspektorata županije Timiš i Vladan Tadić generalni konzul.

Na početku svečanosti, a nakon kratkog verskog obreda, prisutnima su se obratile sve zvanice posebno ističući značaj Srpske teoretske gimnazije „Dositej Obradović“ u Temišvaru za obrazovanje srpske manjine, kao i značaj školovanja na maternjem jeziku. U svom obraćanju generalni konzul je naglasio želju svih prisutnih za obezbeđenje što boljih uslova za rad Gimnazije, kao i stalno nastojanje da prisustvo i pomoć Matice Srbije u radu škole bude što veće i konkretnije, a sve u dogovoru sa rukovodstvom škole, SSR, Eparhijom i svim drugim koji su nadležni i odgovorni za njen rad i dobro funkcionisanje. Posebno se zahvalio prisutnim predstavnicima Vlade AP Vojvodine A. Sofiću i D. Ćutilu, imajući u vidu da je na molbu Generalnog konzulata Fond za izbegla, raseljena lica i Srbe u regionu donirao sredstva za kupovinu.

Nakon programa i predstavljanja učenika najmlađe grupe predškolskog uzrasta, Duško Ćutilo je u ime Fonda za izbegla, raseljena lica i Srbe u regionu simbolično uručio poklone za svu decu od pripremnog do osmog razreda u vidu školskih ranaca opremljenih priborom i radnim materijalima u skladu sa uzrastom i polom deteta.