Printer Friendly Version Dodela Nikoljdanske povelje grada Kikinda @ 8 June 2022 12:22 PM

U Generalnom konzulatu je 18.05. upriličena dodela Nikoljdanske povelje, koju je grad Kikinda povodom slave grada dodelio gospođi Milici Pljoskar, potpredsednici Privredne komore Timiš i vlasnici fabrike tekstila u Temišvaru SC Uzinele Textile Timisoara, za požrtvovanost i humanost iskazanu tokom suzbijanja pandemije virusa Covid-19.

Milica Pljoskar je poznata kao veliki dobrotvor i humanista, vrlo uspešna poslovna žena i ugledna pripadnica srpske zajednice u Rumuniji. Neposredno nakon izbijanja pandemije i uvođenja vanrednog stanja Milica. Pljoskar je gradskoj bolnici u Kikindi poklonila 1.000 pamučnih maski sašivenih u njenoj fabrici i 500 m2 medicinske gaze.

Ceneći ovaj humani gest i pomoć u najtežem momentu, grad Kikinda je još 28. maja 2020. godine doneo odluku o dodeli priznanja koje je tek sada uručeno. Priznanje je u Generalnom konzulatu uručio gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač u prisustvu gradskog sekretara za privredu Saše Tanackova.

Tom prilikom je, sa istim obrazloženjem i po istoj odluci gradonačelnik Kikinde Nikoljdansku povelju uručio i generalnom konzulu Vladanu Tadiću.