Printer Friendly Version Додела Никољданске повеље града Кикинда @ 8 June 2022 11:57 AM

У Генералном конзулату је 18.05. уприличена додела Никољданске повеље, коју је град Кикинда поводом славе града доделио госпођи Милици Пљоскар, потпредседници Привредне коморе Тимиш и власници фабрике текстила у Темишвару SC Uzinele Textile Timisoara, за пожртвованост и хуманост исказану током сузбијања пандемије вируса Covid-19.

Милица Пљоскар је позната као велики добротвор и хуманиста, врло успешна пословна жена и угледна припадница српске заједнице у Румунији. Непосредно након избијања пандемије и увођења ванредног стања Милица. Пљоскар је градској болници у Кикинди поклонила 1.000 памучних маски сашивених у њеној фабрици и 500 m2 медицинске газе.

Ценећи овај хумани гест и помоћ у најтежем моменту, град Кикинда је још 28. маја 2020. године донео одлуку о додели признања које је тек сада уручено.Признање је у Генералном конзулату уручио градоначелник Кикинде Никола Лукач у присуству градског секретара за привреду Саше Танацкова.

Том приликом је, са истим образложењем и по истој одлуци градоначелник Кикинде Никољданску повељу уручио и генералном конзулу Владану Тадићу.