Printer Friendly Version U Temišvaru predstavljena turistička ponuda Srbije @ 30 May 2022 09:22 AM

U organizaciji Turističke organizacije Srbije (TOS) i podršku Generalnog konzulata, 18. maja 2022. godine u hotelu NH Timisoara održana je promocija turističke ponude Srbije sa ciljem obnove postojeće saradnje i uspostavljanja novih kontakata sa predstavnicima turističke privrede i medijima u Rumuniji.

Pred brojnim predstavnicima lokalnih i regionalnih medija, turističkih agencija, turističkih vodiča, Privredne komore Timiš, Saveza Srba u Rumuniji, organizovana je konferencija koju su svojim obraćanjima otvorili generalni konzul Vladan Tadić, zamenik prefekta županije Timiš Sorin Jonesku, predsednik Saveza Srba u Rumuniji i poslanik u rumunskom parlamentu Ognjan Krstić, pomoćnica direktorke TOS Vesna Zlatić i direktor TOB Miodrag Popović.

Nakon prezentacije mogućnosti odmora u srpskim gradovima, prirodnih lepota i manifestacija koje se održavaju tokom cele godine, bogate kulturne i gastronomske ponude kao i pogodnosti za porodični i aktivni odmor, upriličena je i poslovna radionica – susreti predstavnika srpskih agencija i hotela sa rumunskim organizatorima putovanja.

Pored predstavnika TOS-a, turizam Srbije predstavile su i turističke organizacije Beograda, Niša, Sokobanje, Vršca, Kikinde, i Velikog Gradišta.