Printer Friendly Version Radionice srpskog jezika u Obrazovno-kulturnom centru Vuk Karadžić u Tršiću @ 11 May 2022 10:53 AM

Obrazovno-kulturni centar „Vuk Karadžić“ u Tršiću planira da i ove godine organizuje radionice iz oblasti Lingvistike, Istorije srpske kulture i Folkloristike za nadarene učenike srednjih škola Republike Srbije i učenike iz regiona čiji je maternji jezik srpski.

Navedene radionice organizovaće se na osnovnom nivou, za nove polaznike, kao i na višem nivou, za one polaznike koji su u prethodnom periodu pohađali osnovni nivo. Predavači će, kao i na prethodnim radionicama, biti profesori i istraživači sa Filološkog fakulteta, Filozofskog fakulteta i Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, sa Instituta za srpski jezik SANU, Instituta za književnost i umetnost u Beogradu i Muzikološkog instituta SANU.

Boravak na bazi punog pansiona za polaznike radionica finansira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, dok troškove putovanja snose sami učesnici radionica.

Više informacija o radionicama, kao i o samom OKC Vuk Karadžić možete videti na

https://okcvukkaradzic.edu.rs/aktivnosti/radionice/89-2022