Printer Friendly Version Радионице српског језика у Образовно-културном центру Вук Караџић у Тршићу @ 11 May 2022 10:44 AM

Образовно-културни центар „Вук Караџић“ у Тршићу планира да и ове године организује радионице из области Лингвистике, Историје српске културе и Фолклористике за надарене ученике средњих школа Републике Србије и ученике из региона чији је матерњи језик српски.

Наведене радионице организоваће се на основном нивоу, за нове полазнике, као и на вишем нивоу, за оне полазнике који су у претходном периоду похађали основни ниво. Предавачи ће, као и на претходним радионицама, бити професори и истраживачи са Филолошког факултета, Филозофског факултета и Учитељског факултета Универзитета у Београду, са Института за српски језик САНУ, Института за књижевност и уметност у Београду и Музиколошког института САНУ.

Боравак на бази пуног пансиона за полазнике радионица финансира Министарство просвете, науке и технолошког развоја, док трошкове путовања сносе сами учесници радионица.

Више информација о радионицама, као и о самом ОКЦ Вук Караџић можете видети на https://okcvukkaradzic.edu.rs/aktivnosti/radionice/89-2022