Printer Friendly Version Predstavljanje Velikog Gradišta u Temišvaru @ 18 April 2022 01:09 PM

Nakon dve godine pauze zbog pandemije Korona virusa, Generalni konzulat u Temišvaru je obnovio aktivnosti na promociji turističkih potencijala Srbije. Na trgu Pobede u centru Temišvara i u restoranu „Lojd“, 14.04.2022. godine održana je prva ovogodišnja promocija u okviru koje je, u saradnji sa opštinom i turističkom organizacijom Veliko Gradište, prisutnim medijima, turističkim radnicima i zainteresovanim građanima predstavljena turistička ponude ove opštine.

Na konferenciji za štampu pred većim brojem medija, na kojoj su detaljno predstavljene mogućnosti za odmor, boravak i rekreaciju u ovoj opštini na obali Dunava i granici sa Rumunijom, govorili su predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić, direktor TO Veliko Gradište Dajana Stojanović, sekretar Saveza Srba u Rumuniji Zlatiborka Markov i generalni konzul Vladan Tadić.

Veliko Gradište i njegova okolina (Srebrno jezero, Viminacijum, Ramska i Golubačka tvrđava i dr.), posebno zbog geografskog položaja i bliskosti za stanovnike Temišvara i drugih gradova rumunskog Banata, godinama unazad predstavlja nezaobilaznu destinaciju u letnjoj sezoni za odmor i rekreaciju.