Printer Friendly Version Представљање Великог Градишта у Темишвару @ 18 April 2022 12:49 PM

Након две године паузе због пандемије Корона вируса, Генерални конзулат у Темишвару је обновио активности на промоцији туристичких потенцијала Србије. На тргу Победе у центру Темишвара и у ресторану „Лојд“, 14.04.2022. године одржана је прва овогодишња промоција у оквиру које је, у сарадњи са општином и туристичком организацијом Велико Градиште, присутним медијима, туристичким радницима и заинтересованим грађанима представљена туристичка понуде ове општине.

На конференцији за штампу пред већим бројем медија, на којој су детаљно представљене могућности за одмор, боравак и рекреацију у овој општини на обали Дунава и граници са Румунијом, говорили су председник општине Велико Градиште Драган Милић, директор ТО Велико Градиште Дајана Стојановић, секретар Савеза Срба у Румунији Златиборка Марков и генерални конзул Владан Тадић.

Велико Градиште и његова околина (Сребрно језеро, Виминацијум, Рамска и Голубачка тврђава и др.), посебно због географског положаја и блискости за становнике Темишвара и других градова румунског Баната, годинама уназад представља незаобилазну дестинацију у летњој сезони за одмор и рекреацију.