Printer Friendly Version OBELEŽAVANjE GODIŠNjICE STRADANjA SRPSKIH INTERNIRACA U LOGORU U ARADU @ 18 October 2021 02:48 PM

16. oktobra 2021. godine, na spomen obeležjima stradalim internircima u Aradskoj tvrđavi i gradskom groblju Pomenirea, položeni su venci u znak sećanja na više od 4.000 stradalih Srba interniranih u Aradski logor za vreme Prvog svetskog rata.

U ime Vlade R. Srbije vence je položio državni sekretar Ministrstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Miodrag Kapor. Na spomen ploču na ulazu u Aradsku tvrđavu, pored Miodraga Kapora vence su položili i Doru Sinaći, zamenik prefekta Županije Arad, Jonel Bulbuk, zamenik predsednika Županijskog saveta Arada, Dećebal Fordon, odbornik gradskog parlamenta Arad, Borko Jorgovan i Zlatiborka Markov, potpredsednik i sekretar Saveza Srba u Rumuniji.

Istoga dana delegacija R. Srbije na čelu sa državnim sekretarom Miodragom Kaporom, u pratnji generalnog konzula Vladana Tadića i predstavnika Saveza Srba u Rumuniji, položila je vence i na spomen obeležje stradalim srpskim internircima koji su sahranjeni na obali reke Moriš, na spomeniku stradalim srpskim internircima koji se nalazi na aradskom gradskom groblju Pomenirea, kao i na spomenik stradalim jugoslovenskim pilotima u aprilskom ratu 1941. godine na groblju heroja u Temišvaru.