Printer Friendly Version ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ГОДИШЊИЦЕ СТРАДАЊА СРПСКИХ ИНТЕРНИРАЦА У ЛОГОРУ У АРАДУ @ 18 October 2021 01:48 PM

16. октобра 2021. године, на спомен обележјима страдалим интернирцима у Арадској тврђави и градском гробљу Помениреа, положени су венци у знак сећања на више од 4.000 страдалих Срба интернираних у Арадски логор за време Првог светског рата.

У име Владе Р. Србије венце је положио државни секретар Министрства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор. На спомен плочу на улазу у Арадску тврђаву, поред Миодрага Капора венце су положили и Дору Синаћи, заменик префекта Жупаније Арад, Јонел Булбук, заменик председника Жупанијског савета Арада, Дећебал Фордон, одборник градског парламента Арад, Борко Јоргован и Златиборка Марков, потпредседник и секретар Савеза Срба у Румунији.

Истога дана делегација Р. Србије на челу са државним секретаром Миодрагом Капором, у пратњи генералног конзула Владана Тадића и представника Савеза Срба у Румунији, положила је венце и на спомен обележје страдалим српским интернирцима који су сахрањени на обали реке Мориш, на споменику страдалим српским интернирцима који се налази на арадском градском гробљу Помениреа, као и на споменик страдалим југословенским пилотима у априлском рату 1941. године на гробљу хероја у Темишвару.