Printer Friendly Version 14. јун 2021. Посвећеност унапређењу билатералне сарадње са Румунијом @ 14 June 2021 01:50 PM

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са амбасадорком Румуније у Србији Силвијом Давидоју о билатералним политичким односима, привредној сарадњи и резултатима актуелних пројеката које Србија остварује са овом државом.

На састанку је исказана посвећеност даљем унапређењу билатералне сарадње и размотрени пројекти путне и железничке инфраструктуре – изградња брзе саобраћајнице Темишвар–Панчево, обнова железничке инфраструктуре, као и ефикасније коришћење пловног пута Дунава.

Ови пројекти би допринели, не само бољој повезаности, већ и повећању билатералне привредне и трговинске сарадње, закључено је на састанку.

Када је у питању сарадња у области енергетике, амбасадорка Давидоју је посебно истакла пројекат изградње гасне интерконекције Србија–Румунија, која би допринела диверзификацији у области снабдевања гасом у региону.

Брнабић је подсетила на то да је остварена добра сарадња у оквиру пројекта заштите животне средине, изразивши захвалност за искуства Румуније у овој области.

Она је истакла да је за Србију од изузетног значаја континуирано залагање Румуније за то да Србија буде део европске породице, као и техничка подршка у процесу евроинтеграција.

Извор: www.srbija.gov.rs