Printer Friendly Version Посета в.д. директора Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у Региону Арно Гујона Темишвару @ 11 June 2021 08:12 AM

09. и 10.06.2021. године реализована је посета в.д. директора УСДСР Арно Гујона Темишвару, која је започета састанком са генералним конзулом Р. Србије у Темишвару Владаном Тадићем, а потом настављена састанком са представницима Савеза Срба у Румунији (ССР) и обиласка седишта ССР и Српског културног центра у Темишвару.

Арно Гујон је присуствовао и свечаном пријему у епископском двору Српске православне епархије темишварске поводом 25 година архијерејске службе владике Лукијана у овој епархији, где је поред владике Лукијана имао прилику да разговара и са епископом Бихаћко-Петровачким Сергијем и викаром епархије Темишварске протојерејом ставрофором Маринком Марковим.

Другог дана посете Арно Гујон је присуствовао свечаној архијерејској литургији у српској саборној цркви у Темишвару поводом храмовне славе Вазнесења Господњег, а након литургије је разговарао са председником ССР и српским послаником у румунском парламенту Огњаном Крстићем, као и са великим бројем припадника српске мањине у Румунији који су изражавали задовољство његовим досадашњим радом и ангажовањем, пре свега на помоћи српском становништву на КиМ.

На крају посете Арно Гујон је обишао кућу Доситеја Обрадовића у Чаково на којој су завршени радови на реконструкцији објекта, а тренутно се изводе радови на уређењу унутрашњег дворишта. Радови, који би требало да буду завршени у наредних месец дана, финансирају се средствима Министарства културе и информисања Републике Србије и Покрајинске владе Војводине.