Printer Friendly Version Полагање венаца поводом обележавања Дана хероја у Темишвару @ 10 June 2021 04:50 PM

Поводом Дана хероја 10.06.2021. године у центру Темишвара испред Споменика распећа, у присуству највиших верских, војних, полицијских, регионалних и локалних званичника обележен je државни празник Дан хероја. Свечаност је обележена церемонијом полагања венаца уз дефиле гарде и служење парастоса страдалим херојима.

Након централног догађаја обележавања празника у центру града, од стране префектуре и темишварског гарнизона уприличена је традиционална церемонија на Гробљу хероја где су уз војне почасти положени венци на Споменик румунским херојима револуције из 1989., као и на споменике румунским, српским, совјетским, немачким и француским војницима из Првог и Другог светског рата.

Венце на спомен-обележје погинулим југословенским пилотима у априлском рату 1941., положили су: префект жупаније Тимиш Золтан Немет, потпредседник Жупанијског савета жупаније Тимиш Александру Протеаса, заменик градоначелника Темишвара Космин Табара, командант темишварског гарнизона Дан Јонску и генерални конзул Владан Тадић.