Printer Friendly Version 29.04.2021. - Poseta ambasadora Stefana Tomaševića Savezu Srba u Aradu, crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Aradu i Eparhiji temišvarskoj u Temišvaru @ 1 May 2021 05:13 PM

Ambasador Stefan Tomašević i poslanik srpske manjine i predsednik Saveza Srba u Rumuniji gospodin Ognjan Krstić, posetili su sedište Saveza Srba u Aradu u kome će, kako ih je izvestio predsednik Saveza Srba u Aradu gospodin Darko Voštinar, nakon renoviranja zgrade biti smešteni „Muzej Sava Tekelija“, „Biblioteka Eustahija Arsić“ i Ansambl narodnih pesama i igara Srbije „Kolo“.

Ambasador Stefan Tomašević posetio je u Aradu crkvu Svetih Apostola Petra i Pavla koja datira s početka 18. veka i zadužbina je porodice Tekelija. U crkvi, koja je vekovima stožer okupljanja i sabornosti srpskog naroda na ovim prostorima, sahranjen je Sava Tekelija i preci.

Ambasador Stefan Tomašević posetio je sedište Srpske pravoslavne eparhije temišvarske u Temišvaru i sastao se sa arhijerejskim zamenikom, protojerejem-stavroforom dr Marinkom Markovim, koji mu je u ime Episkopa Lukijana poželeo dobrodošlicu.