Printer Friendly Version 29.04.2021. - Посета амбасадора Стефана Томашевића Савезу Срба у Араду, цркви Светих апостола Петра и Павла у Араду и Епархији темишварској у Темишвару @ 1 May 2021 05:02 PM

Амбасадор Стефан Томашевић и посланик српске мањине и председник Савеза Срба у Румунији господин Огњан Крстић, посетили су седиште Савеза Срба у Араду у коме ће, како их је известио председник Савеза Срба у Араду господин Дарко Воштинар, након реновирања зграде бити смештени „Музеј Сава Текелија“, „Библиотека Еустахија Арсић“ и Ансамбл народних песама и игара Србије „Коло“.

Амбасадор Стефан Томашевић посетио је у Араду цркву Светих Апостола Петра и Павла која датира с почетка 18. века и задужбина је породице Текелија. У цркви, која је вековима стожер окупљања и саборности српског народа на овим просторима, сахрањен је Сава Текелија и преци.

Амбасадор Стефан Томашевић посетио је седиште Српске православне епархије темишварске у Темишвару и састао се са архијерејским замеником, протојерејем-ставрофором др Маринком Марковим, који му је у име Епископа Лукијана пожелео добродошлицу.