Printer Friendly Version IZBORI 21. jun 2020. @ 12 May 2020 12:32 PM

Izbori za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije-nastavak sprovođenja izbornih radnji

Predsednik Republike Srbije je 10. maja o.g. doneo Odluku o izmeni Odluke o raspisivanju izbora za narodne poslanike (“Službeni glasnik PC”, broj 68/20), kojom je kao datum održavanja izbora određen 21. jun 2020. godine.

Republička izborna komisija kao organ koji sprovodi postupak izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, donela je rešenje 11.maja o.g. o nastavku izbornih radnji.

Od ponedeljka, 11. maja 2020. godine, Generalni konzulat Republike Srbije u Temišvaru, počeće sa prijemom zahteva za glasanje u inostranstvu, koji se može preuzeti ovde: http://www.timisoara.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/zahtev_za_upis_u_biracki_spisak_podatka_da_ce_birac_glasati_u_inostranstvu.pdf

Podnosioci zahteva putem javnog portala MDULS https://upit.birackispisak.gov.rs/ mogu proveriti da li su upisani u jedinstveni birački spisak (JBS).

Lice koje je državljanin Republike Srbije i ima prijavljeno prebivalište u Republici Srbiji a nije upisano u JBS neophodno je da najpre podnesu zahtev za upis u JBS, koji se može preuzeti ovde:http://www.timisoara.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/zahtev_za_upis_u_biracki_spisak.pdf Nakon donošenja rešenja nadležnog organa o upisu u JBS, isti se može primiti odnosno procesuirati zahtev za glasanje u inostranstvu.

Državljani Republike Srbije sa biračkim pravom podnose zahtev za glasanje u inostranstvu preko diplomatsko-konzularnog predstavništva najkasnije do 30. maja 2020. godine (do ponoći, lokalno vreme u Republici Srbiji).

Popunjene prijave za glasanje u inostranstvu zajedno sa kopijom važeće putne isprave ili lične karte mogu se dostaviti Generalnom konzulatu Republike Srbije u Temišvaru lično, poštom ili na imejl:gktemisvar@gmail.com.