Printer Friendly Version ИЗБОРИ 21. јун 2020. @ 12 May 2020 12:12 PM

Избори за народне посланике Народне скупштине Републике Србије-наставак спровођења изборних радњи

Председник Републике Србије је 10. маја о.г. донео Одлуку о измени Одлуке о расписивању избора за народне посланике (“Службени гласник ПЦ”, број 68/20), којом је као датум одржавања избора одређен 21. јун 2020. године.

Републичка изборна комисија као орган који спроводи поступак избора за народне посланике Народне скупштине, донела је решење 11.маја о.г. о наставку изборних радњи.

Од понедељка, 11. маја 2020. године, Генерални конзулат Републике Србије у Темишвару, почеће са пријемом захтева за гласање у иностранству, који се може преузети овде:

http://www.timisoara.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/zahtev_za_upis_u_biracki_spisak_podatka_da_ce_birac_glasati_u_inostranstvu.pdf

Подносиоци захтева путем јавног портала МДУЛС https://upit.birackispisak.gov.rs/ могу проверити да ли су уписани у јединствени бирачки списак (ЈБС).

Лице које је држављанин Републике Србије и има пријављено пребивалиште у Републици Србији а није уписано у ЈБС неопходно је да најпре поднесу захтев за упис у ЈБС, који се може преузети овде:. http://www.timisoara.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/zahtev_za_upis_u_biracki_spisak.pdf.Након доношења решења надлежног органа о упису у ЈБС, исти се може примити односно процесуирати захтев за гласање у иностранству.

Држављани Републике Србије са бирачким правом подносе захтев за гласање у иностранству преко дипломатско-конзуларног представништва најкасније до 30. маја 2020. године (до поноћи, локално време у Републици Србији).

Попуњене пријаве за гласање у иностранству заједно са копијом важеће путне исправе или личне карте могу се доставити Генералном конзулату Републике Србије у Темишвару лично, поштом или на имејл: gktemisvar@gmail.com.