Printer Friendly Version Obeležavanje Dana Državnosti @ 24 February 2020 11:30 AM

           Povodom Dana državnosti Republike Srbije 14.02.2020. godine, u svečanoj sali i muzeju Srpske pravoslavne eparhije temišvarske u Temišvaru, generalni konzul je priredio prijem za zvanice iz političkog, privrednog i kulturnog života grada Temišvara i drugih županija u zapadnom delu Rumunije, konzularnog kora, srpske i rumunske verske predstavnike i brojne članove srpske zajednice u Rumuniji. Prijemu je, kao gost, prisustvovao novoimenovani ambasador Republike Srbije u Bukureštu Stefan Tomašević.

           O značenju i važnosti istorijskih događaja za Srbiju, po kojima se obeležava Dan državnosti, ali i o dobrim odnosima Srbije i Rumunije i potrebi njihovog daljeg negovanja prisutnima su govorili: generalni konzul Vladan Tadić, arhijerejski zamenik Srpske pravoslavne eparhije Temišvarske protojerej stavrofor dr Marinko Markov, predsednik Saveza Srba u Rumuniji Ognjan Krstić, prefekt županije Timiš Liliana Onec, administrator županijskog saveta Timiš Andrei Lukač i zamenik gradonačelnika Temišvara Imre Farkaš.

           Dan državnosti je protekao na svečan i dostojanstven način, obeležen impresijama gostiju o ambijentu Episkopske rezidencije i eparhijskog muzeja uz degustaciju i promociju vina iz Srbije i srpskih domaćih specijaliteta.