Printer Friendly Version Обележавање Дана Државности @ 21 February 2020 01:57 PM

  Поводом Дана државности Републике Србије 14.02.2020. године, у свечаној сали и музеју Српске православне епархије темишварске у Темишвару, генерални конзул је приредио пријем за званице из политичког, привредног и културног живота града Темишвара и других жупанија у западном делу Румуније, конзуларног кора, српске и румунске верске представнике и бројне чланове српске заједнице у Румунији. Пријему је, као гост, присуствовао новоименовани амбасадор Републике Србије у Букурешту Стефан Томашевић.

             О значењу и важности историјских догађаја за Србију, по којима се обележава Дан државности, али и о добрим односима Србије и Румуније и потреби њиховог даљег неговања присутнима су говорили: генерални конзул Владан Тадић, архијерејски заменик Српске православне епархије Темишварске протојереј ставрофор др Маринко Марков, председник Савеза Срба у Румунији Огњан Крстић, префект жупаније Тимиш Лилиана Онец, администратор жупанијског савета Тимиш Андреи Лукач и заменик градоначелника Темишвара Имре Фаркаш.

             Дан државности је протекао на свечан и достојанствен начин, обележен импресијама гостију о амбијенту Епископске резиденције и епархијског музеја уз дегустацију и промоцију вина из Србије и српских домаћих специјалитета.