Printer Friendly Version ПРОМОЦИЈА ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ ГРАДА КИКИНДА И МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ДАНИ ЛУДАЈЕ 2019“ @ 26 September 2019 01:21 PM

У Темишвару је 16.09.2019.г. одржана конференција за СЈИ на којој је промовисана најпознатија кикиндска привредно–туристичка манифестација „Дани лудаје”, која ће се ове године одржати од 19. до 22. септембра.
На представљању су, пред великим бројем представника локалних и регионалних медија, Префектуре жупаније Тимиш, Привредне коморе Тимиш и туристичких агенција говорили: председник Савеза Срба у Румунији, Огњан Крстић, градски секретар за локални економски развој Кикинде Саша Танацков и генерални конзул Владан Тадић. Догађај у Кикинди је најављен као специфична културно-туристичка манифестацији са акцентом на етно садржајима, очувању културног наслеђа и традиције житеља северног Баната. Дани Лудаје су 2017. године добитници награде „Туристички цвет“ коју Туристичка организација Србије додељује за најбољу манифестацију, а с обзиром да је посети преко 10.000 грађана Румуније значајна је и за развој и јачање међусобних веза између становника пограничних делова Србије и Румуније. Представници града и туристичке организације детаљно су представили програм четвородневне манифестације и позвали грађане Темишвара да од 19. до 22.09. посете Кикинду и Р. Србију.
Након одржане конференције за медије, на централном градском тргу заинтересованим грађанима је, уз дегустацију специјалитета од бундеве и музику тамбурашког оркестра, дељен рекламни материјал, а највећу пажњу је привукао дефиле костимираних малишана из кикиндских предшколских установа.