Printer Friendly Version POSETA GENERALNOG KONZULA GRADU LUGOŽ @ 16 August 2019 01:35 PM

05. avgusta 2019. godine, generalni konzul posetio grad Lugož u županiji Timiš gde je bio primljen od strane gradonačelnika dr Franciska Bolde. Pored gradonačelnika, na sastanku je prisustvovao šef biroa za međunarodnu saradnju i upravljanje projektima iz programa EU Liviu Savesku sa saradnicima.
Na uvodnom delu sastanka kome su prisustvovali i predstavnici lokalnih i regionalnih medija, gradonačelnik Francisk Boldea je poželeo dobrodošlicu generalnom konzulu i zahvalio se na njegovoj inicijativi za posetu gradu Lugož. Izneo je osnovne podatke o samom gradu sa posebnim naglaskom na njegovom multinacionalnom karakteru. Napomenuo dugogodišnju dobru saradnju grada Lugož sa Vršcem, Pančevom i Velikim Gradištem, posebno u oblasti zajedničke realizacije projekata finansiranih sredstvima EU.
Zahvaljujući se na dobrodošlici i toplom prijemu generalni konzul je naveo dugogodišnje dobre odnose između Republike Srbije i Rumunije koji predstavljaju odličnu polaznu osnovu i dobar potencijal za razvoj i produbljivanje saradnje na svim nivoima. Naveo da Generalni konzulat intenzivno radi na razvoju i unapređenju saradnje na nivou županija, gradova i opština radi povezivanja i realizacije raznih projekata iz oblasti, privrede, turizma, kulture, mladih i drugo. Izrazio zadovoljstvo postojećim dobrim vezama sa pojedinim gradovima i opštinama u Srbiji i iskazao spremnost za posredovanje i pomoć u uspostavljanja veza sa opštinama i gradovima i u drugim delovima Srbije, budući da je sadašnja saradnja fokusirana na gradove u Republici Srbiji koji su pograničnom području sa Rumunijom.