Printer Friendly Version POSETA PREDSEDNIKA VLADE AP VOJVODINE IGORA MIROVIĆA ŽUPANIJI TIMIŠ @ 16 August 2019 12:39 PM

Povodom obeležavanja 100-godišnjice od osnivanja županije Timiš, na poziv predsednika Županijskog saveta Timiš Kalina Dobre, delegacija Pokrajinske vlade na čelu sa predsednikom vlade Igorom Mirovićem, boravila je u Temišvaru 27. i 28. jula 2019. godine.
U okviru dvodnevnog programa, prvog dana boravka, održan je sastanak delegacija Pokrajinske vlade i Županijskog saveta Timiš na kome je analizirana dosadašnja saradnja i razmatrane mogućnosti za njeno proširenje i unapređenje u okvirima nadležnosti jedne i druge strane. Zajednički su konstatovani izuzetno dobri odnosi i potvrđen visok nivo saradnje dve strane. Dogovoreno je da se u drugoj polovini septembra u Novom Sadu održi sastanak na kome bi se konkretnije razmotrile mogućnosti za realizaciju više pitanja koja su pokrenuta u međusobnim razgovorima tokom ove posete (Unapređenje ekonomske saradnje; Zajednički projekti i korišćenje fondova EU; Uspostavljanje čvršće i konkretnije saradnje između organizacija zaduženih za realizacije projekata evropskih prestonica kulture „Novi Sad 2021“ i „Temišvar 2021“; Podrška manjinskim zajednicama, posebno iznalaženje mogućnosti za revitalizaciju objekta u kojem funkcioniše srpska teoretska gimnazija „Dositej Obradović“ u Temišvaru i dr.)
Nakon sastanka u popodnevnim satima za sve zvanice organizovana je poseta mestu Marđina, u kome je sredstvima EU realizovan projekat razvoja turizma u ruralnim i autentičnim područjima, zasnovan na tradiciji i proizvodnji organske hrane, kao i poseta muzeju grnčarije i muzeju vazduhoplovstva, takođe izgrađenih projektima koje je finansirala EU.
Drugog dana posete u okviru svečane sednice Županijskog saveta Timiš potpisana je Deklaracija o namerama o uspostavljanju saradnje i razvoja prijateljskih odnosa između županije Timiš i Autonomne pokrajine Vojvodine.

Još slika sa ovog dodadjaja možete pogledati ovde.