Printer Friendly Version ПОСЕТА ГЕНЕРАЛНОГ КОНЗУЛА ГРАДУ ЛУГОЖ @ 16 August 2019 12:23 PM

05. августа 2019. године, генерални конзул посетио град Лугож у жупанији Тимиш где је био примљен од стране градоначелника др Франциска Болде. Поред градоначелника, на састанку је присуствовао шеф бироа за међународну сарадњу и управљање пројектима из програма ЕУ Ливиу Савеску са сарадницима.
На уводном делу састанка коме су присуствовали и представници локалних и регионалних медија, градоначелник Франциск Болдеа је пожелео добродошлицу генералном конзулу и захвалио се на његовој иницијативи за посету граду Лугож. Изнео је основне податке о самом граду са посебним нагласком на његовом мултинационалном карактеру. Напоменуо дугогодишњу добру сарадњу града Лугож са Вршцем, Панчевом и Великим Градиштем, посебно у области заједничке реализације пројеката финансираних средствима ЕУ.
Захваљујући се на добродошлици и топлом пријему генерални конзул је навео дугогодишње добре односе између Републике Србије и Румуније који представљају одличну полазну основу и добар потенцијал за развој и продубљивање сарадње на свим нивоима. Навео да Генерални конзулат интензивно ради на развоју и унапређењу сарадње на нивоу жупанија, градова и општина ради повезивања и реализације разних пројеката из области, привреде, туризма, културе, младих и друго. Изразио задовољство постојећим добрим везама са појединим градовима и општинама у Србији и исказао спремност за посредовање и помоћ у успостављања веза са општинама и градовима и у другим деловима Србије, будући да је садашња сарадња фокусирана на градове у Републици Србији који су пограничном подручју са Румунијом.