Printer Friendly Version МАНИФЕСТАЦИЈА „ДАНИ ВОЈВОДИНЕ У ТЕМИШВАРУ“ @ 25 July 2019 02:06 PM

У Темишвару је 02. и 03. јула одржана манифестација „Дани Војводине у Темишвару“ са циљем промоције туристичке понуде АП Војводине, намењена потенцијалним посетиоцима из овог града, али и ширег пограничног дела Румуније са Србијом.
Првог дана манифестације одржана је конференција за медије и презентација туристичке понуде у ресторану „Лојд“ уз могућност дегустације вина из вршачког и фрушкогорског виногорја и оригиналних гастрономских специјалитета.
Присутним представницима медија, туристичких агенција и заинтересованим грађанима о значају повећања обима туристичке размене и организовању оваквих манифестација за унапређење односа говорио је генерални конзул Владан Тадић, а о туристичкој понуди Војводине говорили су директорка ТО Војводине Наташа Павловић и директорка ТО Вршац Тања Палковач. Своје ТО и оштине представили су и Бачки Петровац, Зрењанин, Пландиште. На крају конференције Наташа Павловић је представила књигу „Салаши за Вас“ аутора Миодрага Божина, која је туристички и гастрономски водич за један од најважнијих сегмената војвођанског туризма са детаљно описаном позицијом и понудом 65 салаша и записаних више од 100 оригиналних салашарских јела.
Другог дана манифестације на тргу Победе од 16 до 20 сати на више инфо-пултова своју понуду са типичним војвођанским производима, сувенирима, народном радиношћу, брошурама и другим промотивним материјалима представило је десетак локалних ТО. Истовремено на самом тргу одвијао се пригодан културно-уметнички програм за који су били задужени КУД „Лаза Нанчић“ из Вршца, тамбурашки оркестар из Жабља и мажореткиње из Беле Цркве.