Printer Friendly Version POTPISAN UGOVOR ZA PROJEKTOVANjE I IZVOĐENjE RADOVA NA RUMUNSKOM DELU PROJEKTA „REVITALIZACIJA NAVIGACIONE INFRASTRUKTURE NA BEGEJU“ @ 12 July 2019 12:46 PM

U Temišvaru je 27. marta 2019. potpisan ugovor za projektovanje i izvođenje radova na rumunskom delu projekta „Revitalizacija navigacione infrastrukture na Begeju“, koji se finansira sredstvima iz INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija.
Ugovore za izvođenje radova (5,65 miliona evra) i nadzor (87 hiljada evra), sa kompanijama koje su pobedile na javnom nadmetanju potpisao je direktor preduzeća „Vode Banata“ Titu Božin u prisustvu ministra vodoprivrede i šumarstva Ioana Deneša, generalnog direktora nacionalnog preduzeća „Vode Rumunije“ Viktora Sandua, predsednika županijskog saveta županije Timiš Kalina Dobre, pomoćnika direktora JVP „Vode Vojvodine“ Stevana Ilinčića, šefa Odseka za projekte u Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj Rolanda Kokaia i generalnog konzula.
Plovni kanal Begej, ukupne dužine od Temišvara do Zrenjanina 114,50 km (44,5 km na teritoriji Rumunije i 70 km na teritoriji Srbije), biće obnovljen realizacijom projekta ukupne vrednosti od 13,9 miliona evra (85% nepovratna sredstva EU), u partnerstvu „Voda Banata“ i Županijskog saveta Timiš sa rumunske, i „Voda Vojvodine“ i Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu sa srpske strane.