Printer Friendly Version ПОТПИСАН УГОВОР ЗА ПРОЈЕКТОВАЊЕ И ИЗВОЂЕЊЕ РАДОВА НА РУМУНСКОМ ДЕЛУ ПРОЈЕКТА „РЕВИТАЛИЗАЦИЈА НАВИГАЦИОНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ НА БЕГЕЈУ“ @ 12 July 2019 12:34 PM

У Темишвару је 27. марта 2019. потписан уговор за пројектовање и извођење радова на румунском делу пројекта „Ревитализација навигационе инфраструктуре на Бегеју“, који се финансира средствима из ИНТЕРРЕГ ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија.
Уговоре за извођење радова (5,65 милиона евра) и надзор (87 хиљада евра), са компанијама које су победиле на јавном надметању потписао је директор предузећа „Воде Баната“ Титу Божин у присуству министра водопривреде и шумарства Иоана Денеша, генералног директора националног предузећа „Воде Румуније“ Виктора Сандуа, председника жупанијског савета жупаније Тимиш Калина Добре, помоћника директора ЈВП „Воде Војводине“ Стевана Илинчића, шефа Одсека за пројекте у Покрајинском секретаријату за регионални развој Роланда Кокаиа и генералног конзула.
Пловни канал Бегеј, укупне дужине од Темишвара до Зрењанина 114,50 km (44,5 km на територији Румуније и 70 km на територији Србије), биће обновљен реализацијом пројекта укупне вредности од 13,9 милиона евра (85% неповратна средства ЕУ), у партнерству „Вода Баната“ и Жупанијског савета Тимиш са румунске, и „Вода Војводине“ и Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу са српске стране.