Printer Friendly Version BALKANSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA @ 17 July 2018 08:01 AM

OSVAJAČI MEDALjA NA BALKANSKOJ INFORMATIČKOJ OLIMPIJADI GOSTI GENERALNOG KONZULATA U TEMIŠVARU

U Temišvaru od 07. do 13. jula 2018. godine održana 12. juniorska i 26. seniorska Balkanska informatička olimpijada. Pored timova domaćina Rumunije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Slovenije, Kipra, Grčke, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Turske, Italije i Turkmenistana, u obe konkurencije nastupile su i timovi iz Srbije.
Seniorski tim sastavljen od tri učenika i jednog učenika, predvođen profesorom Draganom Uroševićem iz Beograda, osvojio je dve srebrne (Aleksa Milisavljević - Matematička gimnazija Beograd, Tadija Šebez - gimnazija „J.Jovanović” N. Sad) i dve bronzane medalje (Momčilo Topalović i Mladen Puzić - Matematička gimnazija Beograd).
Isti uspeh, dve srebrne (Jovan Bengin i Mateja Vukelić - Matematička gimnazija Beograd) i dve bronzane medalje (Veljko Toljić - OŠ “Vožd Karađorđe” Leskovac, Miroslav Grubić - Gimnazija „J.Jovanović” Novi Sad) imao je i juniorski tim, koji je vodila profesor Jelena Hadži Purić iz Beograda.
Nakon završenog takmičarskog dela Olimpijade, svi učenici i profesori, članovi timova iz Srbije, zajedno sa predstavnicima organizatora koji su bili zaduženi za naše predstavnike (najvećim delom profesori i učenici srpske gimanzije D. Obradović u Temišvaru) bili su gosti Generalnog konzulata Republike Srbije u Temišvaru. U razgovoru sa profesorima i učenicima generalni konzul im je čestitao na osvojenim medaljama i pohvalio njihov odnos prema svojoj zemlji koju sa ponosom predstavljaju na sličnim takmičenjima širom sveta, u šta se i sam uverio na ceremoniji svečanog otvaranja Olimpijade kojoj je prisustvovao.