Printer Friendly Version Polaganje venaca povodom obeležavanja Dana heroja u Temišvaru @ 21 May 2018 12:00 PM

Povodom Dana heroja 17.05.2016. godine u centru Temišvara ispred Spomenika raspeća, u prisustvu najviših verskih i lokalnih zvaničnika koje su predvodili zamenik prefekta županije Timiš, predsednik županijskog saveta i gradonačelnik Temišvara obeležen je državni praznik Dan heroja. Svečanost je, obeležena ceremonijom uz defile garde i služenje parastosa stradalim herojima.
Nakon ceremonije u centru grada, pomen stradalim herojima održan je i na Groblju heroja u Temišvaru, gde su vence položili najviši lokalni zvaničnici. Venci su položeni i na spomenike rumunskim, sovjetskim, nemačkim, francuskim i srpskim vojnicima stradalim u Prvom i Drugom svetskom ratu.
Na Spomeniku poginulim jugoslovenskim pilotima stradalim 1941. godine u Temišvaru uz prigodne vojne počasti vence su položili generalni konzul sa predstavnicima SPC u Rumuniji i predsednikom SSR Ognjanom Krstićem, kao i zamenik prefekta županije Timiš, i predsednik županijskog saveta.
Dan heroja se u Temišvaru tradicionalno obeležava prigodnim ceremonijama uz prisustvo najviših vojnih, policijskih zvaničnika kao i veteranima revolucije, ali i članova njihovih porodica i mnogobrojnim građanima.