Printer Friendly Version Promocija tematskog turizma i gastronomske ponude opština Veliko Gradište i Rešica @ 4 May 2018 10:52 AM

U okviru Programa prekogranične saradnje, 25.04.2018. godine u Rešici označen početak realizacije druge faze projekta čiji je cilj podrška i proširenje trajne saradnje između turoperatera u pograničnom regionu, promocija tematskog turizma i gastronomske ponude opština Veliko Gradište i Rešica. Tim povodom je u zgradi opštine Rešica održana je konferencija za štampu na kojoj su, pored direktnih učesnika u realizaciji projekta govorili i predstavnici Županije Karaš-Severin i grada Rešice, predsednik opštine V.Gradište i generalni konzul. Odvojene izjave za lokalne medije o značaju programa prekogranične saradnje za stanovništvo ova dva grada dali su predsednik opštine Veliko Gradište i generalni konzul.
Turistička promocija V.Gradišta u Rešici bila je prilika za susret generalnog konzula sa prefektom županije Karaš-Severin M.Lupu, zamenikom prefekta K. Horgea, zamenikom predsednika županijskog saveta J.M.Popović i šefom kabineta gradonačelnika i glavnim menadžerom grada Rešice P.O.Vasileom.
Nakon razgovora sa prefektom, na centralnom gradskom trgu otvoren je sajam gastronomske ponude opštine V. Gradište uz nastup KUD „V.lastimir Pavlović Carevac“.