Printer Friendly Version Промоција тематског туризма и гастрономске понуде општина Велико Градиште и Решица. @ 4 May 2018 10:47 AM

У оквиру Програма прекограничне сарадње, 25.04.2018. године у Решици означен почетак реализације друге фазе пројекта чији је циљ подршка и проширење трајне сарадње између туроператера у пограничном региону, промоција тематског туризма и гастрономске понуде општина Велико Градиште и Решица. Тим поводом је у згради општине Решица одржана је конференција за штампу на којој су, поред директних учесника у реализацији пројекта говорили и представници Жупаније Караш-Северин и града Решице, председник општине В.Градиште и генерални конзул. Одвојене изјаве за локалне медије о значају програма прекограничне сарадње за становништво ова два града дали су председник општине Велико Градиште и генерални конзул.
Туристичка промоција В.Градишта у Решици била је прилика за сусрет генералног конзула са префектом жупаније Караш-Северин М.Лупу, замеником префекта К. Хоргеа, замеником председника жупанијског савета Ј.М.Поповић и шефом кабинета градоначелника и главним менаџером града Решице П.О.Василеом.
Након разговора са префектом, на централном градском тргу отворен је сајам гастрономске понуде општине В. Градиште уз наступ КУД „В.ластимир Павловић Царевац“.