Printer Friendly Version Otvaranje Dana srpske kulture u Temišvaru @ 8 November 2017 02:47 PM

Projekcijom filma „Santa Maria della salute“ u sali filharmonije u Temišvaru, 01.11.2017.godine otvoreni su, dvanaesti po redu, „Dani srpske kulture u Temišvaru“. Manifestaciju su, svojim obraćanjem brojnoj prisutnoj publici, otvorili predsednik SSR Ognjan Krstić, v.d. pomoćnika ministra spoljnih poslova ambasador Aca Jovanović, ambasador RS u Bukureštu Branko Branković, srpski poslanik u Parlamentu Rumunije Slavoljub Adnađ, zamenik prefekta županije Timiš Danijel Francesku, predsednik županijskog saveta županije Timiš Kalin Dobra i gradonačelnik Temišvara Nikolae Robu.
Nakon pozdravnih reči zvaničnika i projekcije filma, publici su se poklonili glumica Tamara Aleksić, koja je tumačila glavnu žensku ulogu u filmu, kao i glavni i izvršni producenti filma. GK je po tradiciji priredio prigodni koktel, gde su u neformalnom druženju prisutni mogli da razmene reči sa zvaničnicima, među kojima i sa v.d. pomoćnikom direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu R. Jankovićem, predstavnicima konzularnog kora, sveštenstvom Srpske pravoslavne eparhije Temišvarske, direktorom škole. U publici su mahom bili pripadnici srpske zajednice, đaci, studenti iz Srbije koji studiraju u Rumuniji, ali i drugi zainteresovani građani.
O otvaranju Dana srpske kulture u Temišvaru izvestili su najvažniji lokalni mediji, a intervjue o značaju ove manifestacije za srpsku zajednicu u Rumuniji TVR, Redakciju u Temišvaru dali su v.d. PMSP A. Jovanović, ambasador B. Branković i v.d. pomoćnika direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu R. Janković.