Printer Friendly Version Promocija monografije o Srpskoj teoretskoj gimnaziji ,,Dositej Obradović" u Temišvaru @ 12 June 2017 12:46 PM

U svečanoj sali Srpske teoretske gimnazije „Dositej Obradović“ u Temišvaru, održana je promocija dvojezične monografije „Teoretska gimnazija Dositej Obradović, Temišvar 1990-2016“, autora J. Galeš, profesora gimnazije. Uz prisustvo velikog broja sadašnjih i bivših profesora i učenika, predstavnika Saveza Srba u Rumuniji (SSR), Univerziteta u Temišvaru, Srpske pravoslavne crkve, izdavača i drugih kulturnih radnika Temišvara i predstavnika pojedinih medija, prisute su prigodnim rečima pozdravili direktor gimnazije J. Klanica, urednik izdanja S. Gvozdenović i generalni konzul.
Promocija monografije protekla je vrlo zapaženo, a svi govornici su u prvi plan isticali značaj koji gimnazija „Dositej Obradović“ u Temišvaru ima za obrazovanje dece – pripadnika srpske zajednice na maternjem jeziku i očuvanje srpskog nacionalnog identiteta i kulture na ovim prostorima.