Printer Friendly Version Манифестација ,,Дани Србије"-промоција туристичких потенцијала Србије у Темишвару @ 12 June 2017 12:02 PM

У организацији Туристичке организације Србије и подршку ГК, 08. јуна 2017. године у ресторану Лојд и на централном тргу у Темишвару одржана је промоција туристичких потенцијала Србије.
Пред многобројним локалним представницима медија, туроператерима из Темишвара, локалним званичницима, представницима Привредне коморе Тимиша, Савеза Срба у Румунији, Српске православне епархије Темишварске, организована је конференција за медије на којој су се обратили представница ТО Србије, генерални конзул, представници ТО из Ниша, Лесковца, Копаоника, Златибора, Гуче, Вршца и Великог Градишта.
У својим обраћањима указано је на потребу привлачења румунских туриста у што већем броју, као и на значај оваквих манифестација које у протеклом периоду дају видљиве резултате. Копаоник и Златибор последњих година бележе значајан пораст румунских туриста, а свака прилика се користи за ново промовисање. Ове године, идеја је да се румунским туристима понуде и друге дестинације, попут Ниша (Џез фестивал Нишвил), Лесковца (Роштиљијада), Гуче (Сабор трубача). ТО Вршца и Великог Градишта прилику су искористили да се након недавних промоција (Вршац у оквиру ТО Војводине, а Велико Градиште самостално) поново промовишу, а у сусрет предстојећој летњој туристичкој сезони.
Промоција ТОС је протекла веома запажено уз велико интересовање локалних медија, сусрете румунских туроператера са представницима српских туристичких организација, али и многобројних грађана који су о промоцији раније били обавештени преко медија, посредством друштвених мрежа, али и случајних пролазника.