Printer Friendly Version ,,Veliko Gradište", promocija turističkih potencijala @ 27 April 2017 12:49 PM

U cilju promocije turističkih potencijala Srbije, u dogovoru sa lokalnim organima samouprave Velikog Gradišta, vlasnika restorana „Lojd“ u Temišvaru i GK, 06.04.2017. godine u pomenutom restoranu organizovana je promocija tog grada.
Kako se bliži letnja sezona, rumunskoj javnosti su putem konferencije za štampu i prigodnog kulturno-umetničkog programa prikazani turistički potencijali Velikog Gradišta i njegove okoline.
Na veoma posećenoj konferenciji za štampu, kojoj su se odazvali svi značajniji lokalni mediji, u uvodnom govoru obratili su se predsednica turističke organizacije Velikog Gradišta Danijela Stojanović, predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić, predsednik Saveza Srba u Rumuniji Ognjan Krstić i konzul žeran.
Medijima je prikazan promotivan film na temu mnogobrojnih turističkih potencijala Velikog Gradišta, među kojima je svakako najznačajnije Srebrno jezero sa svojom turističkom ponudom. U okolini jezera nudi se hotelski smeštaj, smeštaj u privatnim kućama i auto kamp sa mnoštvom restorana koji nude raznovrsnu ponudu srpskih specijaliteta. Pored sportsko-rekrativnih sadržaja koje nudi samo jezero, u neposrednoj blizini se nalazi u Akva park, koji svake godine beleži sve veći broj posetilaca iz Rumunije, kao i nedavno renovirana Golubačka tvrđava. Unazad nekoliko godina u Velikom Gradištu deluje i internacionalni košarkaški kamp „Igor Teodosić“, koji zbog blizine može biti veoma interesantan i za rumunske sportske klubove.
Uz izvođenje tradicionalne muzike i folklora KUD-a iz Velikog Gradišta pripremani su i kulinarski specijaliteti i deljeni promo flajeri.
Prateći izveštavanje lokanih medija povodom održane promocije, evidentirali smo korektno izveštavanje uz navođenje mnogobrojnih turističkih potencijala Velikog Gradišta i prikaz fotografija. Takođe, kao važan način informisanja i promocija jesu društvene mreže, koje po našoj oceni na ovim prostorima daju veliki doprinos promociji s obzirom da jezik ne predstavlja prepreku imajući u vidu da pripadnici srpske zajednice govore srpski, a upravo oni među svojim rumunskim prijateljima najbolje promovišu maticu. Takođe, GK će kao i do sada u narednom periodu koristiti svaku priliku da rumunskoj javnosti nudi propagandne materijale koji prikazuju turističke potencijale ne samo Velikog Gradišta već i svih drugih turističkih potencijala Srbije.