Printer Friendly Version „Велико Градиште“, промоција туристичких потенцијала @ 27 April 2017 12:44 PM

У циљу промоције туристичких потенцијала Србије, у договору са локалним органима самоуправе Великог Градишта, власника ресторана „Лојд“ у Темишвару и ГК, 06.04.2017. године у поменутом ресторану организована је промоција тог града.
Како се ближи летња сезона, румунској јавности су путем конференције за штампу и пригодног културно-уметничког програма приказани туристички потенцијали Великог Градишта и његове околине.
На веома посећеној конференцији за штампу, којој су се одазвали сви значајнији локални медији, у уводном говору обратили су се председница туристичке организације Великог Градишта Данијела Стојановић, председник општине Велико Градиште Драган Милић, председник Савеза Срба у Румунији Огњан Крстић и конзул жеран.
Медијима је приказан промотиван филм на тему многобројних туристичких потенцијала Великог Градишта, међу којима је свакако најзначајније Сребрно језеро са својом туристичком понудом. У околини језера нуди се хотелски смештај, смештај у приватним кућама и ауто камп са мноштвом ресторана који нуде  разноврсну понуду српских специјалитета. Поред спортско-рекративних садржаја које нуди само језеро, у непосредној близини се налази у Аква парк, који сваке године бележи све већи број посетилаца из Румуније, као и недавно реновирана Голубачка тврђава. Уназад неколико година у Великом Градишту делује и интернационални кошаркашки камп „Игор Теодосић“, који због близине може бити веома интересантан и  за румунске спортске клубове.
Уз извођење традиционалне музике и фолклора КУД-а из Великог Градишта припремани су и кулинарски специјалитети и дељени промо флајери.
Пратећи извештавање локаних медија поводом одржане промоције, евидентирали смо коректно извештавање уз навођење многобројних туристичких потенцијала Великог Градишта и приказ фотографија. Такође, као важан начин информисања и промоција јесу друштвене мреже, које по нашој оцени на овим просторима дају велики допринос промоцији с обзиром да језик не представља препреку имајући у виду да припадници српске заједнице говоре српски, а управо они међу својим румунским пријатељима најбоље промовишу матицу. Такође, ГК ће као и до сада у наредном периоду користити сваку прилику да румунској јавности нуди пропагандне материјале који приказују туристичке потенцијале не само Великог Градишта већ и свих  других туристичких потенцијала Србије.