Printer Friendly Version Oproštajni prijem Konzularnog kora Temišvar u čast predsednika kora povodom okončanja njegovog mandata @ 1 February 2017 01:45 PM

Na prijemu, koji je priređen u čast višegodišnjeg predsednika Konzularnog kora Temišvar, gospodina Lazara Manojlovića, generalnog konzula Republike Srbije u Temišvaru povodom završetka šestogodišnjeg mandata i njegovog povratka za Beograd odazvali su se skoro svi članovi konzularnog korpusa.

U znak zahvalnosti za trud, zalaganje i saradnju tokom predsedavanja Konzularnim korom, gospodin Rolf Maruhn, konzul Savezne Republike Nemačke, koji po protokolu preuzima predsedavanje korom (on je bio prvi predsednik konzularnog kora osnivanog 2009. godine) zahvalio se svom kolegi i prijatelju u ime Konzularnog kora i poželeo je porodici Manojlović dobro zdravlje i puno uspeha u budućnosti i ovom prilikom uručio diplomu i sliku jednog temišvarskog slikara.

Konzularni kor Temišvar predstavlja sve konzule i počasne konzule koji su akreditovani u Temišvaru, ukupno 16 članova i najveća je organizacija ove vrste u Istočnoj Evropi. Zastupa zajedničke interese svih akreditovanih konzula, njihov je predstavnik i partner u razgovorima sa lokalnim samoupravama i drugim institucijama zemlje prijema o temema od značaja za zemlje koje predstavljaju.