Printer Friendly Version Опроштајни пријем Конзуларног кора Темишвар у част председника кора поводом окончања његовог мандата @ 1 February 2017 01:03 PM

На пријему, који је приређен у част вишегодишњег председника  Конзуларног  кора  Темишвар, господина Лазара Манојловића, генералног конзула Републике Србије у Темишвару поводом завршетка шестогодишњег мандата и његовог повратка за Београд одазвали су се скоро сви чланови конзуларног корпуса.

У знак захвалности за труд, залагање и сарадњу током председавања Конзуларним  кором, господин Ролф Марухн, конзул Савезне Републике Немачке, који по протоколу  преузима председавање кором (он је био први председник конзуларног кора  осниваног 2009. године) захвалио се свом колеги и пријатељу у име Конзуларног  кора  и пожелео је породици Манојловић добро здравље и пуно успеха у будућности и овом приликом уручио диплому и  слику једног темишварског сликара.

Конзуларни кор Темишвар представља све конзуле и почасне конзуле који су  акредитовани у Темишвару, укупно 16 чланова  и највећа је организација ове врсте у Источној Европи. Заступа заједничке интересе свих акредитованих конзула, њихов је представник и партнер  у  разговорима  са локалним  самоуправама  и другим  институцијама  земље пријема о  темема  од значаја за земље које представљају.