Printer Friendly Version Polaganje venaca povodom Dana heroja u Temišvaru @ 13 June 2016 01:07 PM

Povodom Dana heroja 08.06.2016. godine u centru Temišvara ispred Spomenika raspeća, u prisustvu najviših verskih i lokalnih zvaničnika koje su predvodili prefekt županije Timiš, predsednik Saveta županije i gradonačelnik Temišvara obeležen državni praznik uz svečanu ceremoniju, defile garde i držanja parastosa stradalim herojima. U ime Konzularnog kora, kome predsedava generalni konzul (na godišnjem odmoru), venac je položila konzul.
Nakon ceremonije u centru grada, pomen stradalim herojima održan i na Groblju heroja u Temišvaru, gde su vence takođe polagali najviši lokalni zvaničnici. Prigodnim pomenom venci su položeni na rumunski Spomenik herojima stradali u revoluciji 1989. godine, kao i na spomenike rumunskim, sovjetskim, nemačkim, francuskim i srpskim vojnicima stradalim u Prvom i Drugom svetskom ratu.
Na Spomeniku poginulim jugoslovenskim pilotima stradalim 1941. godine uz prigodne vojne počasti u pratnji konzula vence su položili prefekt županije Timiš, predsednik Saveta županije i zamenik predsednika Saveta županije.
Podsećamo, dan heroja se u Temišvaru tradicionalno obeležava prigodnim ceremonijama uz prisustvo najviših vojnih, policijskih zvaničnika kao i veteranima revolucije i članova njihovih porodica i mnogobrojnim gradjanima.