Printer Friendly Version Промоција туристичке понуде Златибора у Темишвару @ 26 November 2015 10:00 AM

              У српском ресторану „Лојд“ у Темишвару данас је одржана конференција за СЈИ  и промоција туристичке понуде Златибора, друга те врсте у последње три године. На промоцији су окупљеним представницима румунских и српских СЈИ, ( РТВ Румунија, први програм, Регионални студио РТВ Румуније у Темишвару, Радио Темишвар на српском и румунском, Про ТВ, ТВ Европа Нова, агенција Ађерпрес, недељник „Ађенда“, српски недељник „Наша реч“, електронске новине „Press alert“, „Tion“ и „Opinia Timisoarei“) као и више агенција, говорили директор ТО Златибор, Арсен Ђурић, новинар Рајко Корња и генерални конзул. Представљена је разноврсна понуда једне од најпознатијих и најпосећенијих туристичких дестинација у Србији, посебно за предстојећу зимску сезону.
             У обраћањима је наглашено да Златибор годишње посети 250 хиљада гостију, као и да последњих година расте интересовање румунских туриста, али и припадника овдашње српске мањине за боравак у нашем планинском центру, те да ће за све госте из Румуније у наредном периоду бити одобрени одговарајући попусти, до 20 посто.
             Представљање златиборске туристичке привреде оцењујемо значајним и корисним са аспекта продубљивања туристичких и пословних веза са овдашњим партнерима и агенцијама посебно из Темишвара, Арада, али и других мањих градова.