Printer Friendly Version Promocija turističke ponude Zlatibora u Temišvaru @ 26 November 2015 09:30 AM

             U srpskom restoranu „Lojd“ u Temišvaru danas je održana konferencija za SJI  i promocija turističke ponude Zlatibora, druga te vrste u poslednje tri godine. Na promociji su okupljenim predstavnicima rumunskih i srpskih SJI, ( RTV Rumunija, prvi program, Regionalni studio RTV Rumunije u Temišvaru, Radio Temišvar na srpskom i rumunskom, Pro TV, TV Evropa Nova, agencija Ađerpres, nedeljnik „Ađenda“, srpski nedeljnik „Naša reč“, elektronske novine „Press alert“, „Tion“ i „Opinia Timisoarei“) kao i više agencija, govorili direktor TO Zlatibor, Arsen Đurić, novinar Rajko Kornja i generalni konzul. Predstavljena je raznovrsna ponuda jedne od najpoznatijih i najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji, posebno za predstojeću zimsku sezonu.
          U obraćanjima je naglašeno da Zlatibor godišnje poseti 250 hiljada gostiju, kao i da poslednjih godina raste interesovanje rumunskih turista, ali i pripadnika ovdašnje srpske manjine za boravak u našem planinskom centru, te da će za sve goste iz Rumunije u narednom periodu biti odobreni odgovarajući popusti, do 20 posto.
          Predstavljanje zlatiborske turističke privrede ocenjujemo značajnim i korisnim sa aspekta produbljivanja turističkih i poslovnih veza sa ovdašnjim partnerima i agencijama posebno iz Temišvara, Arada, ali i drugih manjih gradova.