Printer Friendly Version Промоција најпознатије кикиндске манифестације у Темишвару @ 2 October 2015 11:36 AM

     У Темишвару je одржана конференција за СЈИ којом приликом је промовисана традиционална и најпознатија кикиндска привредно–туристичка манифестација „Дани лудаје“ као и  севернобанатског региона у овдашњој средини. Присутни су били ТВ Румунија - Регионални и Трећи програм, ТВ Европа Нова, Радио Темишвар на српском и румунском језику, Радио Банат линк, недељних ССР „Наша реч“, недељник Ађенда и више on line гласила из Темишвара.

 

                  На представљању манифестације били су Станислава Хрњак, испред ТО, секретар Секретаријата за локални економски развој Кикинде Саша Танацков и генерални конзул који су говорили о програму манифестације као и њеном свеукупном значају за везе које постоје између два пријатељска града и региона. Генерални конзул је поздрављајући присутне нагласио да је реч о једној од најбољих и најразноврснијих туристичких манифестација које Србија има у својој понуди у којој су, између осталих, представљање драгуља најбољих ликовних и литерарних радова, изложба фотографија, концерти, мини сајам предузетника, гастрономски шоу, спортски програми, те посебан програм посвећен бундеви. Промоција је, свакако, резултат одличних односа које Кикинда и банатски регион у целини имају са жупанијом Тимиш, наглашено је на данашњој конференцији за СЈИ.

                 Промоцију су улепшали малишани из кикиндских предшколских установа и тамбураши који су наступили на централном градском тргу.