Printer Friendly Version Конференција за СЈИ у ГК поводом манифестације „Дани бербе грожђа“ @ 10 September 2015 11:52 AM

        У Генералном конзулату одржана је конференција за СЈИ  и промоција манифестације „Дани бербе грожђа“ која се 58. пут за редом од 17. до 20. септембра о.г. одржава у Вршцу. На промоцији су  окупљеним представницима румунских и српских СЈИ ( Радио Темишвар на српском и румунском, Радио Банат Линк, недељник „Ађенда“, српски недељник „Наша реч“, електронске новине „Press alert“, „Tion“ и „Opinia Timisoarei“) говорили представници општине Вршац и Туристичке организације нашег града.


        У обраћањима учесника промоције ( чланица Општинског већа Марија Кулић, директорка ТО Вршца Татјана Палковач и генерални конзул) истакнуте су специфичности као и програм манифестације која се одржава близу шест деценија, живи и успешно чува традицију једног од најпознатијих туристичко-привредних скупова у Србији. Манифестацију  прати више атрактивних садржаја попут изложби вина и грожђа, фотографија, карикатура, поетских вечери, карневалских поворки, концерата, културно-уметничких програма-наступ националног ансамбла „Коло“, итд. Током манифестације Вршцу ће бити уручена и „Повеља европских градова вина“. Разноврсна туристичка и винска понуда Вршца, како је данас речено, позната је посетиоцима који долазе из пограничних области са Србијом, привлачећи на тај начин запажен број гостију из Румуније (прошле године око 20 хиљада), што додатно доприноси учвршћивању пријатељства и блиских односа градова и места једне и друге земље.