Printer Friendly Version Маратон српског фолклора @ 10 October 2014 10:34 AM

              У Дому културе студената у Темишвару одржано је 21. издање традиционалне манифестације Маратон српског фолклора у организацији Савеза Срба у Румунији. На такмичењу је учешће узео већи број српских КУД  са око 500 извођача из Румуније, као и КУД из Кањиже који су у инспиративним наступима на најбољи начин пружили пресек богате фолклорне и свеукупне музичке традиције Срба на овим просторима.

         Госте и посетиоцe поздравили су заменик префекта жупаније Тимиш, Золтан Мароши, заменик градоначелника Темишвара, Трајан Стоја, председник Савеза Срба у Румунији, Огњан Крстић и генерални конзул, који су посебно нагласили значај и вредност културне и музичке баштине овдашњег банатског живља чијим се активностима и бројним наступима на најбољи начин чувају духовност, култура, свест и историја али и заједнички живот и опстанак српске заједнице у хармоничном заједништву са другим бројним националним мањинама на западу Румуније.

                   Наступ КУД-ова, оркестара и солиста, уз доделу пригодних диплома Савеза Срба, протекао је у изузетно пријатној атмосфери и подршци расположене публике.