Printer Friendly Version 3.12.2013. - Концерт духовне музике у оквиру„Дана културе Срба у Темишвару“ @ 3 December 2013 08:15 AM

На завршетку овогодишњег издања „Дана српске културе“, у Српској православној цркви у Темишвару одржан је у суботу 3.децембра 2013. године  „Концерт духовне музике“ на којем су наступили хор Српске православне цркве из овог града, Хор из Беле Цркве „Bella Musica“ и Српско православно црквено певачко друштво „Вила“ из Приједора. Присутну публику, госте и домаћине пригодним речима поздравили су српски посланик у румунском Парламенту Славомир Гвозденовић, а благослов свим учесницима дао је владика Лукијан. С. Гвозденовић је посебно захвалио Генералном конзулату на ангажовању и сталној подршци у организовању овогодишњих „Дана културе“, док је владика Лукијан замолио ГК да матици пренесе високу духовност и јединство које је српска заједница и овога пута исказала на најлепши начин. 
  Професионална и надахнута хармонијска извођења хорова освојили су наклоност присутних и уз дуготрајан аплауз, учинили ову музичку светковину вредном памћења. Извођена су дела Стевана Мокрањца, Бержиха Сметане, Ст. Христића,  Д. Малашкина, Н. Кедрова и других аутора.